آشپزیآموزش انواع غذاها

طرز تهیه خورش کنگر • خواص کنگر و روشهای مصرف آن

در سایت کلید زیبایی ما قصد داریم شما را با طرز تهیه خورش کنگر .خواص کنگر و روشهای مصرف آن آشنا کنیم: فصل بهار زمان مناسبی برای پخت این خورش است.

 کنگر گیاهی است خود رو، با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ ، خورش و حتی به‌صورت خام در سالاد نیز استفاده می شود.

1- مواد لازم برای تهیه خورش کنگر

کنگر خورد شده 300 گرم
گوشت خورشتی 200گرم باضافه یه تیکه استخوان چربی دار
نعناع و جعفری خورد شده 150 گرم (این مقدار سلیقه ایه)
پیاز نگینی شده 1 عدد نسبتا بزرگ
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
زعفرون حل شده 1 قاشق غذاخوری خوری
آبغوره دو قاشق سوپخوری

کنگر

طرز تهیه خورش کنگر

1- پیاز نگینی شده را در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.

2- سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و باز تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

3- در این مرحله چند لیوان آب جوش اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت بپزد.

4- کنگر شسته و تمیز شده را به اندازه دو بند انگشت دست خرد کنید و بهمراه نعنا و جعفری خرد شده چند دقیقه در مقداری روغن تفت دهید.

5- مقداری جعفری خشک و نعنا کوهی خشک شده هم اضافه کنین که در خوش عطر شدنش خیلی تاثیر داره. مجددا یه کم تفت بدین و پس از نیم پز شدن گوشت، بهش اضافه نمایید.

6- ادویه را هم ریخته و در قابلمه را بگذارید. اجازه دهید تا با حرارت ملایم حدود 2 ساعت خورشت جا بیفتد.

7- در آخراش برای خوش طعم شدن خورش کنگر، چاشنی آبغوره را اضافه کنین. دوباره بگذارین کم کم بجوشد تا مزه ابغوره به خورد خورشت رود و از طرفی هم خورش به روغن بیفتد.

8- سپس زعفران حل شده را هم اضافه کنید. باز بگذارین 10 دقیقه بجوشد و در انتها همراه برنج سرو کنید.

نکات

اگر در طول زمان پخت خورش ، آب خورشت کم شد میتوانید مقداری آب جوش اضافه کنید.
این خورش طعمی مانند خورش کرفس دارد و بسیار خوشمزه است.
در صورت تمایل میتوانید 1 قاشق غذاخوری رب به این خورشت اضافه کنید.

2- خواص کنگر

این گیاه دارای ویتامین‌های A ، B ، D ، E بوده و املاح معدنی مانند پتاسیم و کلسیم دارد.

این گیاه بادشکن و پیشاب‌آور است، از اسهال جلوگیری کرده، برای درمان مرض قند و همچنین در هضم غذا، سلامت دستگاه گوارش و سیستم قلبی عروقی مؤثر است.

عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ‌ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی‌اشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کم‌خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.

کنگر
محققان معتقدند وجود ماده‌ای به نام سینارین در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون می‌شود.

در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید کافئیک موجود در کنگر، کبد را در برابر عفونت حفظ می‌کنند.

این گیاه بیشتر مورد استفاده کسانی است که داروهای بیماریهای مزمن مثل دیابت، فشار، روماتیسم و نظایر آن را مصرف می کنند زیرا این گیاه می تواند به پاکسازی کبد آنها از سموم دارو کمک کند.

کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می‌خورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرم‌مزاج هستند، خوردن آن توصیه می‌شود.علاوه بر این، کنگر منبع غنی پتاسیم است.

استفاده از کنگر برای رفع کم خونی بعد از جراحی موثر است.

این گیاه ضدعفونی‌کننده و تب‌بر است.

برای زخم ریه و جراحات روده مفید است.

ضماد ریشه کنگر برای سوختگی آتش و پیچیدگی عصب مفید می‌باشد.

صمغ بوته‌ی کنگر ایجاد قی می‌کند و همراه با آن بلغم و صفرای اضافی بدن را دفع می‌کند.

این گیاه دارای هورمون های گیاهی بوده و ترشحات غدد را تقویت می‌نماید. شهرت آن در تقویت غرایز جنسی است.

این گیاه مرض برص را که در نتیجه بر هم خوردن تعادل ترشحی داخلی صورت می‌گیرد، درمان می کند. برای معالجه پیسی در گذشته ۳/۱ آب کنگر را با روغن و موم مخلوط می‌کردند و روی لکه‌های براق می‌گذاشتند.

این گیاه برای درمان روماتیسم، آسم، میگرن، سرگیجه، بیماری‌های پوستی مفید است.

ضماد این گیاه برای درمان جراحات، خارش و بوی عرق بدن نافع است.

مواد مغذی اصلی موجود در ۱۰۰ گرم کنگر خام

انرژی ۱۸ کیلو کالری
پتاسیم ۳۶۰ میلی گرم
آهن ۱ میلی گرم
فولات ۲۱ میکروگرم
کلسیم ۴۱ میلی گرم
ویتامین ب۵ (پتنوتنیک اسید) ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ب۱ ۰/۱ میلی گرم
سدیم ۲۷ میلی گرم
بتاکاروتن ۳۹ میکروگرم
فیبر ۴ گرم

3- نحوه مصرف کنگر

پس از پاک کردن و شستن کنگر آن ها را مانند کرفس خرد می کنند و پس از اینکه آن را کمی در روغن سرخ کردند می توان آن را در تهیه خورش کنگر بکار برد.

می توان این گیاه را به صورت خام در سالاد ریخته و مصرف کرد.

از آنجایی که طبع کنگر گرم است، بهتر است آن را با ماست مصرف کرد.

می توان کنگر خرد و سرخ شده را در فریزر نگهداری کرده و هنگام پخت قورمه سبزی آن را با سبزی قورمه مخلوط کرد.

خورش قورمه سبزی با ترکیب کنگر بسیار خوشمزه تر از قورمه سبزی معمولی است.

همچنین می توانید ریشه این گیاه را پخته و از آن جوشانده ای تهیه کرده و میل کنید.

همچنین از گیاه خشک نیز می توانید دمنوشی تهیه کرده و میل کنید. بدین منظور به همراه آب جوش ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم کنید ، سپس صاف کنید و میل کنید .

کنگر

4- موارد منع مصرف کنگر

زنان باردار، کودکان و افراد مبتلابه بیماری‌های کبدی یا کلیوی بهتر است از مصرف کنگر پرهیز کنند.

همچنین کسانی که نسبت به کنگر یا ماده سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه خودداری کنند.

کسانی که دچار بیماری های کلیوی و کبدی هستند باید در مصرف کنگر احتیاط کنند.

با توجه به اینکه این گیاه باعث انقباض کیسه صفرا می‌شود، افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، از خوردن آن صرف‌نظر کنند. چرا که افزایش انقباض کیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می‌شود.

کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد به همین علت توصیه می‌شود که همراه با ماست مصرف شود.

کسانی که به زکام یا سرماخوردگی مبتلا شده‌اند، باید از مصرف آن خودداری کنند.

این گیاه نفخ آور است و مصلح آن ادویه گرم، روغن یا سرکه می‌باشد.

منبع:تصویر زندگی

برچسب ها
نمایش بیشتر
محصولات مراقبت از پوست

کلید زیبایی

کلید زیبایی با کمک کادر خود تصمیم دارد هر آنچه در دنیای مد و زیبایی اتفاق می افتد را پوشش بدهد ، ما به شما می گوییم برای خوش پوش بودن چه استانداردهایی را باید رعایت کنید و با رعایت کدام اصول همیشه و در همه شرایط خوشتیپ باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید