آشپزیانواع مربا و ترشیجات

طرز تهیه مربای بالنگ خانگی

مواد لازم برای تهیه‌­ی مربای بالنگ:

  • بالنگ خردشده: 500 گرم
  • شکر: 1 کیلوگرم
  • آب: 2 لیوان
  • آب لیمو ترش: 2 قاشق سوپ­‌خوری

طرز تهیه­‌ی مربای بالنگ:

نکته­‌ی مهم در درست کردن این مربا، شیرین کردن پوست بالنگ است و راهکار زیر برای شیرین کردن پوست تمامی مرکبات جوابگو است. ابتدا بالنگ را خوب شسته و سپس اجازه می‌­دهیم آب آن گرفته شود. سپس پوست آن را به آرامی قاچ زده و مواد گوشتی یا همان میوه‌اش را خارج کرده. سپس پوست آن را می‌گیریم. گرفتن پوست آن بستگی به سلیقه­‌ی خودتان دارد که می­‌خواهید همه را گرفته یا نه کمی تلخی داشته باشد. توصیه­‌ی من به شما این است که مقداری از پوست زرد آن را گذاشته تا عطر و بوی مربا بیشتر شود. سپس بالنگ را قطعه قطعه کرده. نحوه­‌ی شیرین کردن پوست بالنگ و مرکبات این است که به مدت 5 دقیقه و 3 بار در آب خنک روی حرارت بالا گذاشته و به جوش بیاورید. بعد از اینکه جوشید، آب زرد آن را خارج کرده و دوباره آب سرد ریخته و به مدت 5 دقیقه گذاشته تا جوش بیاید و دوباره زردآب آن را خارج کرده و آب سرد بریزید. این کار را 3 مرتبه انجام دهید. بعضی‌­ها فکر می­‌کنند که هر چقدر پوست بالنگ بیشتر بجوشد بهتر است در صورتی‌ که اگر بیشتر از 5 دقیقه طول بکشد تلخی پوست دوباره به خود آن بر می­‌گردد. بعد از این 3 مرحله بالنگ را مزه کنید و اگر باز هم تلخ بود آن را به مدت 24 ساعت در آب خنک گذاشته تا تلخی آن گرفته شود. حالا نوبت به درست کردن شربت بالنگ است. مربای بالنگ از آن دسته مرباهایی است که ابتدا شربتش درست می­‌شود، سپس بالنگ به شربت اضافه می‌­شود. شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته تا قوام بیاید. سپس بالنگ­ را به شربت اضافه کرده و 30 تا 45 دقیقه اجازه داده تا بالنگ با شربت بجوشد و قوام بیاید. اگر بیشتر از این بجوشد، شربت زیادی تبخیر شده، باعث سفت شدن و شکرک زدن مربا می‌­شود. در حدود 5 دقیقه‌­ی آخر پخت آب لیمو را به مربا اضافه کنید.

دلایل شکرک زدن و کپک زدن بالنگ:

  • مربا بیش از حد بجوشد و شربت زیاد تبخیر شود، مربا شکرک می‌­زند.
  • ترشی مربا کم باشد، مربا شکرک می‌­زند.
  • اگر شربت خوب قوام نیاید، مربا کپک می‌­زند.

نکته: بعد از پخت مربا را به مدت 24 ساعت در گوشه­‌ای بگذارید. اگر مربا آب انداخت به مدت 10 دقیقه­‌ی دیگر روی حرارت گذاشته تا آب آن تبخیر شود.

نکته: در داخل این مربا می­‌توان بهارنارنج، خلال پسته یا خلال بادام هم ریخت. به خوشمز‌‌ه‌­تر کردن این مربا کمک می­‌کند و کاملاً سلیقه‌ای است.

چگونه متوجه شویم شربت مربا قوام آمده است؟

یک قاشق را داخل شربت برده، سپس بیرون آورده. آخرین قطرات باقی مانده‌­ی شربت باید به سختی از قاشق جدا شوند. اگر اینگونه باشد یعنی شربت قوام آمده است.

سفید کردن و صاف کردن شربت مربا:

در مرباهایی که ابتدا باید شربتشان آماده شود، باید یک سفیده­‌ی تخم­‌مرغ را با چنگال زده و به مخلوط شکر و آب اضافه کرده و اجازه داده تا قوام بیاید.

می‌­توانیم مقدار شکر یا آب را تغییر دهیم؟

اگر مربایی شکرش خیلی کم باشد، احتمال کپک زدن وجود دارد. از آن طرف اگر زیادی شکر داشته باشد، شکرک می­‌زند. اگر میزان آب و شکر مناسب باشد و حرارت خوب باشد پخت مربا 20 دقیقه طول می­‌کشد. بعضی از مرباها همچون مربای بالنگ، زمان پخت و آماده­‌سازی بیشتری دارند.

نمایش بیشتر
محصولات مراقبت از پوست

کلید زیبایی

کلید زیبایی با کمک کادر خود تصمیم دارد هر آنچه در دنیای مد و زیبایی اتفاق می افتد را پوشش بدهد ، ما به شما می گوییم برای خوش پوش بودن چه استانداردهایی را باید رعایت کنید و با رعایت کدام اصول همیشه و در همه شرایط خوشتیپ باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید