مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی مو
مزوتراپی، به طور خلاصه به معنای تزریق مواد موردنیاز سلولهای مو به لایهی مزودرم پوست است. این مواد شامل مواد معدنی، ویتامینها، برخی از پروتئینها، آمینواسیدها و آنتیاکسیدانها میباشد. از مزوتراپی برای جوانسازی صورت، رفع سلولیتها و درمان ریزش مو استفاده میشود. در طی مزوتراپی مو، مواد ذکرشده با کمک یک سوزن استریل و نازک به فولیکول مو منتقل میشود. تزریق این مواد مغذی، باعث تقویت ریشهی مو و افزایش ضخامت تارهای مو میشود. این روش، روشی بدون درد و جراحی، موردتایید FDA آمریکا و وزارت بهداشت ایران و راهکاری موثر برای کاهش ریزش مو است.
نحوه عملکرد مزوتراپی مو برای ریزش مو چگونه است؟
متخصصین مجرب، محلولی حاوی مواد مغذی ضروری را مستقیما به پوست کف سر تزریق می کنند. دردناک به نظر می رسد ولی در واقع این طور نیست. این محلول، فولیکول های خفته و ضعیف مو را فعال کرده و آن ها را به فعالیت وا می دارد و رشد موها را در نقاطی که اثری از مو در آنجا وجود ندارد، آغاز می کند.
این روند به دو روش انجام می شود:
مزوتراپی مو به روش مکانیکی
سوزن سوراخ های کوچکی در پوست سر ایجاد می کند و باعث می شود سلول های پوستی شما کلاژن و الاستین که ماده اصلی ساختمان پوست شما هستند را تولید کنند.
مزوتراپی مو به روش شیمیایی
سپس محلول تزریق شده به تحریک سلول ها برای مقابله با مشکل کمک می کند.
اگر پوست سرتان خون رسانی ضعیفی دارد، پس محلول وازودیلاتور استفاده می شود.
اگر التهاب زیاد است، ضد التهاب تزریق می شود.
این دارو بر روی یک سیستم رهاسازی تاخیری انجام می شود که گردش خون را بهبود بخشیده، دیهیدروتستوسترون را خنثی، التهاب را کاهش، کلاژن را تحریک اندازه فولیکول را افزایش می دهد که باعث توقف ریزش مو می شود و رشد مو را تسریع می بخشد.
مزایای مزوتراپی مو
- درمان آلوپسی غیرآندروژنیک
- ترمیم آسیب دیدگی و پیری زودرس موها در اثر عاملهای محیطی مانند آفتاب، آلودگی و …
- تحریک سلامتی و رشد مو
- درمان ریزش مو با الگوی زنانه
- رفع مشکل شوره و چربی پوست سر
- درمان کمپشت و ضعیف شدن موها
- به دست آوردن نتایجی چشمگیر، طبیعی و یکدست
- عدم نیاز به بیهوشی عمومی: بیحسی موضعی برای به حداقل رساندن ناراحتی بیماران کافی است.
- درد ناشی از مزوتراپی مو بسیار کم است.
- مزوتراپی نیازی به آمادگی قبل و مراقبت پس از درمان ندارد.
- دوران بهبود مزوتراپی مو بسیار کوتاه است و پس از آن نیازی به استراحت کردن نیست.
- چنانچه بیمار سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرد و رژیم غذایی مناسب داشته باشد، نتایج مزوتراپی ماندگاری بالایی خواهد داشت.
مزوتراپی مو برای چه افرادی مناسب است؟
تمام افرادی که ریزش مویشان هنوز در مراحل اولیه است، میتوانند برای درمان ریزش مو از مزوتراپی بهره بگیرند. مزوتراپی محدودیت سنی ندارد و هم برای بانوان و هم برای آقایان مناسب است. بعضی از نشانههایی که مواجهه با آنها میتواند دلیل خوبی برای انجام مزوتراپی باشد، عبارت است از:
- کمپشت شدن موها
- ریزش موی سکهای
- عقب رفتن خط رویش مو
- کمپشت شدن فرق سر
- طاسی
تعداد جلسات
دوره درمان مزوتراپی مو ، حدودا ۱۰ – ۱۵ جلسه به فاصله حدودا سه هفته می باشد. (فاصله جلسات از شروع تا پایان متفاوت است و با توجه به شرایط هر فرد توسط پزشک تشخیص داده می شود) بعد از آن وارد مرحله بوستر خواهد شد، یعنی به این صورت که هر سال باید ۲ الی ۳ جلسه مزوتراپی تکرار شود.
بیشتر اوقات افراد پس از تکمیل درمان شاهد اثرگذاری آن می شوند. بیمار نباید وسط جلسات درمانی وقفه ایجاد کرده یا درمان را قطع کند. درغیر اینصورت نتیجه مطلوبی نخواهد گرفت.
توصیههای لازم برای قبل از انجام عمل مزوتراپی مو
- قبل از مراجعه به پزشک موهای خود را با شامپو مناسب شستشو دهید و از هیچ ماده حالت دهنده چه گیاهی و چه شیمیایی استفاده ننمایید.
- اگر از محلولهای ضد ریزش مو استفاده میکنید از یک روز قبل از جلسه مزوتراپی از مصرف آنها خودداری کنید.
- از ۳ روز قبل از مزوتراپی، مصرف سیگار، الکل، داروهای مسکن، آسپرین و ویتامینهای C. و E. را کنار بگذارید.
مراقبتهای بعد از مزوتراپی مو
- تا ۲۴ ساعت بعد از جلسهی درمانی از ماینوکسیدیل، داروهای تقویت مو، مواد آرایشی و حالت دهندهها استفاده نکنید.
- تا ۸ ساعت بعد از مزوتراپی سر خود را نشویید و دوش نگیرید. از روز سوم میتوانید حمام بروید. در هفتهی اول بیش از ۱۵ دقیقه در حمام نمانید و از آب گرم استفاده نکنید. این موارد میتوانند باعث کبودی شوند.
- تا دو روز بعد از جلسهی درمانی ورزش نکنید. ورزش باعث تعریق و خروج محلول مزوتراپی از پوست میشود.
- آب و مایعات فراوان بنوشید.
- اگر در پوست خود برآمدگیهایی مشاهده کردید، احتمالاً به این معنی است که نسبت به محلول مزوتراپی حساسیت داشتهاید. در این صورت با کلینیک تماس بگیرید.
- تا ۲۴ ساعت از مصرف داروهای ضد التهابی (مثل آسپیرین و ایبوپروفن) و ویتامین E خودداری کنید. مصرف استامینوفن بلامانع است.